Make a change

Goede doelen 2024

De volledige netto opbrengst van Rotary in Music komt ook dit jaar weer ten goede aan Goede Doelen in en rondom Eindhoven. Rotaryclub Eindhoven Soeterbeek richt zich op diverse Goede Doelen met ook dit jaar met bijzondere aandacht voor kinderen die in de verdrukking zitten. Voor het komende jaar hebben drie activiteiten geselecteerd die we willen steunen.

Spot On

Spot On is een initiatief voor en door betrokken Eindhovenaren, die zich richten op de persoonlijke ontwikkeling van een kwetsbare doelgroep binnen Eindhoven. Ze geven kinderen in de leeftijd van 7-12 jaar van de basisschool een steuntje in de rug, waardoor ze de sprong naar de middelbare school gemakkelijker en vol zelfvertrouwen kunnen maken. Met een klein gebaar, maken zij grote impact op het leven van een kind. Spelenderwijs gaan zij samen met de kinderen op zoek naar hun unieke talenten. Om het kind de juiste ondersteuning te geven wordt er 1 op 1 begeleiding aangeboden door een Maatje (een vrijwilliger die het kind voor minimaal één (school)jaar begeleidt). Van samen lezen tot het leren fietsen en van huiswerk maken tot spelletjes spelen.

RomanReuzen

RomanReuzen is een initiatief van interviewer Frénk van der Linden en fotograaf Fjodor Buis, waarbij vijftig prominente Nederlandse romanschrijvers worden geportretteerd. De tournee start op 18 april 2025 in Hilversum, met een bijbehorende foto-expositie en publicatie van een boek over RomanReuzen. Het doel van het RomanReuzen project is om bij te dragen aan het tegengaan van ontlezing, vooral onder jongeren. Rotary Soeterbeek wil door middel van de donatie drie evenementen organiseren in samenwerking met drie bibliotheken en drie scholen in de regio Eindhoven. Middelbare scholieren zullen schrijvers ontmoeten en de interviews afnemen. Daarnaast halen we de fototentoonstelling naar Eindhoven.

Onderdelen van RomanReuzen
Het project omvat verschillende onderdelen zoals:

  • 50 podcasts die gratis beschikbaar zijn voor bibliotheken, onderwijsinstellingen en het algemene publiek.
  • Interviews met schrijvers in 50 bibliotheken, in samenwerking met lokale middelbare scholen.
  • Publieksacties in NS-treinen en meet-and-greet-sessies met schrijvers in Stationshuiskamers.
  • Foto-expositie in Museum Hilversum, met een mogelijke uitbreiding naar Eindhoven in de late herfst van 2025.
  • Acties in boekwinkels van Libris, waaronder Van Piere in Eindhoven.
  • Postzegelserie van PostNL met foto’s van schrijvers.
  • Masterclasses interviewen en fotografie voor jongeren in het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Frenk van der Linden

Frénk van der Linden (1957), freelance journalist, schrijft voor de Volkskrant, is presentator van Kunststof (NTR-radio), en maakt tv-documentaires voor verschillende omroepen. Hij publiceerde sinds eind jaren zeventig talloze interviews en reportages en boeken.

Kazerne Design Award

Letterlijk alles om ons heen is ontworpen, in ons dagelijks leven en in de maatschappij. ANBI Kazerne Foundation vindt het belangrijk jonge ontwerpers te steunen en hun werk met zoveel mogelijk mensen te delen.

De Kazerne Design Award is een aanmoedigingsprijs voor recente alumni van Design Academy Eindhoven. Tien genomineerden worden gepromoot door hen te introduceren in nieuwe netwerken en hun afstudeerwerk in Kazerne te exposeren. Tijdens de Award Show op 7 mei 2024 honoreert de jury een winnaar met eeuwige roem en 5.000 euro. Kom langs en beleef hun toegevoegde waarde zelf.